Search In Woman Talk

Saturday 27 November 2010

Ayam dan Gajus Cili Kering

Bahan-bahan:
250 gm dada ayam
200 gm gajus panggang
1/2 cawan stok ayam
10 tangkai cili kering - potong serong dan panggang
1 labu bawang besar - belah 8
1 sudu besar kicap pekat
1 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil garam
1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
2 sudu besar minyak jagung
2 ulas bawang putih - dikisar halus
2 ulas bawang merah - dikisar halus
1 1/2 cm halia - dikisar halus


Cara Menyediakan:
1. Panaskan minyak jagung dan tumis bahan yang dikisar hingga naik bau.
2. Masukkan ayam serta bahan-bahan lain (kecuali cili dan gajus) dan kacau hingga ayam masak. Kemudian masukkan cili dan gajus. Kacau sebentar dan angkat.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Free Toolbar